Caimi ñucanchic shimiyuc-panca (Ministerio de Educación y Cultura, 1982)
Cunancaman quillcashca quichua shimiyuc-pancacunaca mishucunata ñucanchic runa- shimita yachachincapacllami quillcashca cashcacuna. Cunanca ranti, ñucanchic quiquin shimita ashtahuan yachashpa catincapac caí shimiyuc-pancataca quillcashcanchic. Cai shimiyuc-pancataca, tucui Mama-Llactapi tiyac rimaicunata ricsincapac nishpam¡ quillcashcanchic. Cai quillcashcapi huaquin cuncashca shimicunatapash churashcanchicmi, cutin causarichun nishpa. Shinallatac huaquin allichishca shimicunatapash churashcanchic. Caipica achca mashipurami llancashcanchic. Shina cacpipash pantaicuna tiyancami, huaquin shimicUnapash illacuncami. Caicunataca tucui mashipura huaicayashpami allichina canchic. Castellano shimitapash yachancapac nishpaca ishcai raquishca can: Quichua-Castellano, Castellano-Quichua.