Políticas alimentarias para prevenir la obesidad y las principales enfermedades no transmisibles en España: querer es poder
Introducción: En Espana, ˜ un tercio de los menores y dos tercios de los adultos padecen exceso de peso, una condición que genera un sobrecoste médico directo de 2000 millones de euros. El entorno alimentario obesogénico causa obesidad al promover el consumo de bebidas azucaradas y de alimentos ul...
Hlavní autoři: | Royo-Bordonada, M.A. (Miguel Angel), Rodríguez-Artalejo, F. (Fernando), Bes-Rastrollo, M. (Maira), Fernández-Escobar, C. (Carlos), González, C.A. (Carlos A.), Rivas, F. (Francisco), Martinez-Gonzalez, M.A. (Miguel Ángel), Quiles, J. (Joan), Bueno-Cavanillas, A. (Aurora), Navarrete-Muñoz, E.M. (Eva M.), Navarro, C. (Carmen), López-García, E. (Esther), Romaguera, D. (Dora), Suarez-Varela, M.M. (María M.), Vioque, J. (Jesús) |
---|---|
Médium: | info:eu-repo/semantics/article |
Jazyk: | spa |
Vydáno: |
Food policies to prevent obesity and the main non-transmissible diseases in Spain: where there's a will there's a way
2022
|
Témata: | |
On-line přístup: | https://hdl.handle.net/10171/63590 |
Podobné jednotky
-
Nutri-Score, alimentos ultraprocesados y salud
Autor: Gómez-Donoso, C. (Clara), a další
Vydáno: (2022) -
Adherence to Mediterranean diet is inversely associated with the consumption of ultra-processed foods among Spanish children: the SENDO project
Autor: Santos-da-Rocha, B.R. (Bárbara Rafaela), a další
Vydáno: (2024) -
Reported fried food consumption and the incidence of hypertension in a spanish cohort: the sun project
Autor: Sayon-Orea, C. (Carmen), a další
Vydáno: (2014) -
Ultra-processed foods and type-2 diabetes risk in the sun project: A prospective cohort study
Autor: Llavero-Valero, M. (María), a další
Vydáno: (2022) -
Call for emergency action to restore dietary diversity and protect global food systems in times of COVID-19 and beyond: Results from a cross-sectional study in 38 countries
Autor: Abril Ulloa, Sandra Victoria
Vydáno: (2024)